cover_opstap-taalscreening-2
Opstap Taalscreening

In opdracht van Uitgeverij VAN IN ontwikkelde het Centrum voor Taal en Onderwijs (KU Leuven) een digitale, diagnostische taalvaardigheidstoets op diddit. Met die wetenschappelijk onderbouwde toets test je de vaardigheden luisteren en begrijpend lezen van leerlingen bij het begin van het secundair onderwijs. Zo kun je in de 1e graad met Opstap een betrouwbare en valide taalscreening afnemen van je leerlingen.

Uniek in het Vlaamse onderwijs!

Meer dan 30 Vlaamse scholen namen deel aan het vooronderzoek, waardoor Opstap Taalscreening volledig op maat is van het Vlaamse onderwijs. Bovendien is de toets gebaseerd op de eindtermen van het basisonderwijs en is hij geschikt voor leerlingen van de A-stroom én de B-stroom.

Troeven

  • In samenwerking met het Centrum voor Taal en Onderwijs (KU Leuven)
  • Op maat van het Vlaamse onderwijs
  • Met ingebouwde remediëring
  • Voor de vaardigheden luisteren en begrijpend lezen
  • Aangepaste toets voor de A-stroom en B-stroom
  • Digitale ondersteuning door het leerplatform diddit

diddit_logo_Q_tagline

Gratis

Vanaf september 2018 zal Opstap Taalscreening gratis geïntegreerd worden bij de bestaande reeksen van Uitgeverij VAN IN: Netwerk TaalCentraal 1, Focus 1 en Taalweb 1.

Voordelig uitproberen?

Gebruik je geen reeks van Uitgeverij VAN IN? Probeer volgend schooljaar Opstap Taalscreening voordelig uit en vraag vanaf half mei een licentie aan voor jouw school via onze webshop.

Leerling 

 

Leerkracht

 

Opstap 1A € 5 per leerling Opstap - Comfort Pack € 15 (schoollicentie 1A + 1B)
Opstap 1B € 5 per leerling    
2Column_vertegenwoordigers_2
Hoe kunnen wij je helpen?

Op zoek naar meer info over deze reeks of wens je een presentatie op je school? Je vertegenwoordiger staat klaar voor jou!

Contacteer je vertegenwoordiger