Derde graad bso: in en rond de stad

Leerlingen in de derde graad komen terecht op verschillende herkenbare en minder evidente plaatsen in en rond de stad. Die plaatsen vormen het uitgangspunt voor een rijke en diepe verkenning van verschillende terreindoelen.

In De rechte weg brengen de leerlingen bijvoorbeeld een bezoekje aan een rechtbank om het thema rechtvaardigheid uit te spitten. Het Museum voor levenskunsten opent zijn deuren voor enkele waardevolle lessen over verwondering. En De wereld, een winkel? zet bewust consumeren in de etalage.

Opbouw StapSteen 5 en 6
  1. Elk hoofdstuk start met een 'Opstap', een beeld of filmfragment dat wordt verkend als introductie van het onderwerp.
  2. In 3 lessen wordt de het onderwerp verder uitgediept met korte tekstfragmenten, veel beelden en gevarieerde opdrachten op maat van uw leerlingen.
  3. Het idee 'Houvast' bevat telkens een opdracht waarbij de leerlingen de geziene leerstof van dat hoofdstuk toepassen.
  4. Op de laatste pagina, 'Mijn verhaal', verwerken de leerlingen de leerstof op een persoonlijke manier via een specifieke creatieve opdracht.

De volgorde waarin u de hoofdstukken behandelt, bepaalt u zelf.

StapSteen5-cover
Bekijk voorbeeldpagina's
NIEUW in 2019: StapSteen 7

StapSteen 7 vertaalt het leerplan in een praktisch lessenpakket, volledig aangepast aan de leerlingen die al deels in het beroepsleven staan.

StapSteen7-cover
StapSteen6-cover
Bekijk voorbeeldpagina's
Hoe kunnen wij je helpen?

Op zoek naar meer info over deze reeks of wens je een presentatie op je school? Je vertegenwoordiger staat klaar voor jou!

Contacteer je vertegenwoordiger

2Column_vertegenwoordigers_2