21/06/2018 - Bingel wint internationale pedagogieprijs

Wij zijn bijzonder fier om te kunnen melden dat ons digitale leerplatform Bingel bij de internationale Comenius EduMedia Awards de gouden medaille voor digitale onderwijsmiddelen voor scholen heeft gewonnen. Die prijs beloont educatieve media die zowel op inhoudelijk als op pedagogisch vlak uitblinken.   

Bingel, werd door de internationale jury in de bloemetjes gezet omdat het een innovatieve leeromgeving biedt aan de leerlingen. Tegelijkertijd looft de jury ook de differentiatiemogelijkheden die Bingel biedt aan leraars en de manieren waarop ouders via het platform bij de ontwikkeling van hun kinderen worden betrokken. Ten slotte scoorde Bingel goede punten bij de jury voor de verschillende spelelementen die in het platform verwerkt zijn, zoals het personaliseren van een eigen avatar door de leerlingen.

Bingel haalde het op de prijsuitreiking in Berlijn onder meer van Alcarta, de online atlas van Uitgeverij ThiemeMeulenhoff, en het wereldoriëntatiemethode Naut Meander Brandaan van Uitgeverij Malmberg.

De medaille bevestigt voor VAN IN dat het met de ontwikkeling van Bingel de juiste weg koos. “Wij zijn overtuigd van de mogelijkheden die digitalisering biedt om het onderwijs te versterken, de leerresultaten te verbeteren en de motivatie van kinderen te verhogen”, zegt Winfried Mortelmans, CEO van Uitgeverij VAN IN. “Deze prijs sterkt ons in die overtuiging. In Vlaanderen hebben leerkrachten en leerlingen het online adaptief oefenen en leren snel omarmd. Op amper 7 jaar tijd werden in het Vlaams onderwijs al meer dan 1 miljard oefeningen gemaakt op het platform. De mogelijkheden die digitaal leren biedt, maken het simpel om de leerstof te diversifiëren en zo leerlingen op hun eigen niveau te laten werken.”

De internationale Comenius EduMedia Awards worden jaarlijks uitgereikt door het Duitse Gesellschaft für Pädagogik, Information und Medien e.V (GPI). GPI is een wetenschappelijke vereniging voor multimedia, educatieve technologie en mediadidactiek. In 2018 is het de 23ste keer dat de prijzen worden uitgereikt aan  innovatieve digitale leermiddelen met een hoge didactische waarde. Wie de prijs wint, wordt beslist door een internationale jury van experten. De prijzen zijn uniek in Europa omdat ze niet gebonden zijn aan makers of leveranciers van educatief materiaal.

In totaal hebben 184 inzendingen een keurmerk ontvangen van GPI. Daarvan mochten er ook 19 een Comenius EduMediamedaille mee naar huis nemen.

Het is overigens niet de eerste keer dat Bingel in de prijzen valt. In 2015 won Bingel de International Educational Learning Resource Award op de London Book Fair. Bingel werd toen al geprezen omdat het kinderen en leerkrachten een veilige, motiverende en gebruiksvriendelijke digitale leeromgeving aanbiedt.

Cominiusaward

Meer info over de Cominius Award kan je hier vinden http://www.comenius-award.de/