Meer informatie


Eindelijk: een leesserie die het technisch leesniveau én de belevingswereld van het kind combineert. Ieder kind kan nu met plezier lezen op het eigen AVI-niveau!

Kenmerken


Gemakkelijk én moeilijk

In elke klas zijn er grote verschillen in leesvaardigheid. Sommige kinderen lezen al vlotjes alle teksten die ze willen, terwijl andere moeite blijven ondervinden met leestechnisch eenvoudige teksten.

Om elk kind het plezier te gunnen zichzelf ‘lezer’ te noemen, biedt de Leesbox een verzameling boekjes van verschillende AVI-niveaus..


Afgestemd op hún belevingswereld

Alle boekjes zijn wat betreft onderwerp en inhoud goed afgestemd op de belevingswereld van de kinderen voor wie de boekjes bedoeld zijn.

De kinderen zullen situaties herkennen vanuit hun dagelijkse werkelijkheid, maar ook vanuit hun gedachtewereld en fantasie. U treft dan ook verschillende genres aan, zoals realistische verhalen, fantasieverhalen en informatieve verhalen.


Mooie én handige kist

De Leesbox is een mooie, handige kist, gemaakt van duurzaam materiaal. In iedere kist zitten maar liefst 16 tot 20 verschillende titels. Van elke titel zitten meerdere exemplaren in een kist.

Welke organisatievorm u ook kiest voor leesbevordering (groepslezen, AVI-lezen, peer-tutoring, zelfstandig lezen), met de Leesbox is de klas onmiddellijk klaar voor de leesactiviteit en … zo weer opgeruimd. U hebt alle boekjes bij elkaar in een handige kist, die u een geschikte plek kunt geven in de klas of in de schoolbibliotheek.


Herkenbare AVI-indeling

Alle kisten hebben een duidelijk herkenbare AVI-indeling. Naast de bekende AVI-codering hebben alle AVI-boekjes ook een eigen kleur. Op die manier kunnen kinderen zelfstandig hun eigen boekje kiezen en lezen.


Gevarieerde thema’s, prachtige illustraties 

Bekende jeugdauteurs hebben de verhalen geschreven en zijn erin geslaagd een brede waaier aan thema’s aan te bieden.

De verhalen zijn prachtig geïllustreerd door verschillende tekenaars, elk met een eigen stijl. Voor elk wat wils dus!